Richtlijn

Dagelijks worden projecten ontwikkeld, ontworpen of gerealiseerd waarbij (in het werk gestort) beton een hoofdrol speelt.  Betonbekistingen en ondersteuningsconstructies zijn daarbij onmisbare onderdelen om de betonconstructie zijn vorm te geven.  In deze richtlijn, voluit de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies, zijn alle aspecten van het werken met beton samengebracht. Met dit eenduidige document worden alle teksten van bestaande wet- en regelgeving, normen, veiligheidsbladen, materiaalinformatie en aan montage gerelateerde activiteiten als opleidingen, toelevering en veiligheidsprocedures beschreven en vervat in een praktisch bruikbaar overzicht.

De inhoud van de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies omvat daarbij in hoofdlijnen: Productomschrijvingen, Berekenen van bekistingen en ondersteuningen, Tekenen van bekistingen en ondersteuningen, Bekistingplan (werkplan), Veiligheid en Gezondheid plan (V&G), Werken met bekistingen en ondersteuningen, Montage en demontage en Beton en wapening. De Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies is een initiatief van VSB en Bouwend Nederland waarbij nauw is samengewerkt met Stubeco. Veel aandacht wordt besteed aan het veilig werken op hoogte, het veilig werken in bredere zin en vooral het veilig gebruik van betonbekistingen en ondersteuningsconstructies.

 De Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies wordt uitgebracht in de vorm van een website die via PC, smartphone of tablet kan worden benaderd. Naast de internetversie is er -met name voor grote partijen- een intranetversie beschikbaar, waarmee bedrijven vanaf het eigen intranet rechtstreeks toegang hebben tot de richtlijn.

Praktische Informatie

Sociale media

Contactgegevens

Heeft u vragen of wenst u aanvullende informatie? Neem dan contact op met Beta PR & Media / Leidschendam.
T: +31 (0)70 4275200

 

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desalniettemin kunnen er zich onjuistheden of onvolkomenheden voordoen.